От Конфедерацията на автобусните превозвачи настояват за това да се

...
От Конфедерацията на автобусните превозвачи настояват за това да се
Коментари Харесай

Не виждам проблем да се направи одит на тол системата



От Конфедерацията на автобусните превозвачи упорстват за това да се ревизира къде са отишли парите от тол системата. Те настояват, че липсват и упорстват за одит.

“За първи път слушам за това предложение, само че поддържам всеки един одит, който може да покаже по какъв метод се ръководят процесите и по какъв метод се харчи общественият запас, тъй че не виждам проблем да се направи одит на тол системата . Важното е да се каже за какъв интервал обратно “, споделя в “Нашият ден “ Настимир Ананиев , ръководител на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Превозвачите настояват, че настояванията им не са задоволени

“Всеки има някакви претенции, има рецесия. Първо, има война на нашия континент. Имаме енергийна рецесия, която е в цяла Европа, имаме и инфлационна. Има огромен инфлационен напън на всички места в Европа, освен в България. В цялата тази среда е мъчно за всеки български жител, за дребния, едрия и междинния бизнес . Въпросът е, че страната се пробва по оптимално вероятен метод да подкрепи всички тези групи, с цел да се оправят с рецесиите . Няма по какъв начин да бъде обещано на всеки, каквото изиска.

Другото ми терзание е, че превозвачите бяха много удобно третирани по времето на ГЕРБ и там има доста хора, които са свързани с ГЕРБ .

Диалог с превозвачите може да се случи, само че би трябвало политическите неща да се сложат настрани . Когато отиваш да преговаряш, да не е с мисълта, че би трябвало непременно да има митинг, а по-скоро, че би трябвало непременно да намерим метод да се договорим. “

Обществен превоз

“Знаете, че Столична община има голям бюджет. Трябва да се ревизира за какво в “Автотранспорт ЕАД “ не стигат пари за водачите.

Другият проблем в Столична община е, че там непрестанно има разнообразни кавги за корупционни схеми, които в един миг повдигат въпросите – за какво би трябвало страната би трябвало да заплаща пари, които не са изразходвани по нерегламентиран метод, или пък изтичат в някаква посока. Затова приканих водачите да стачкуват пред Столична община с искане кметът Фандъкова да изясни за какво няма средства за техните заплати . “

Чуйте цялостния диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР