От КНСБ подкрепят позицията на българското правителство и призовават евродепутатите

...
От КНСБ подкрепят позицията на българското правителство и призовават евродепутатите
Коментари Харесай

КНСБ подкрепя правителството за пакета Макрон, но иска достойни заплати

От КНСБ поддържат позицията на българското държавно управление и приканват евродепутатите да не одобряват ограниченията в пакет " Мобилност " .

Те чакат резултатът от протестната акция в Брюксел на следващия ден, 10 януари, да бъде освен ясно бъдеще за българския транспортен отрасъл, само че и опция за реализиране на по-достойни хонорари и условия на труд за работещите в този бранш.

Това е позиция на КНСБ, изпратена до медиите в навечерието на митинга.

 Трима наши евродепутати си уреждат право на глас за разискване на пакета
Трима наши евродепутати си уреждат право на глас за разискване на пакета " Макрон "

Обсъжда се опцията наши политици да заместят задграничните си сътрудници

КНСБ и Съюза на транспортните синдикати поддържат българските превозвачи, само че желаят почтени заплати за водачите, се споделя в позицията.

Не можем да подкрепим предложение за " завръщане вкъщи " на всеки три седмици. Това ще принуди българските водачи да пътуват от време на време на повече от 2000 км , с цел да стигнат до мястото си на престояване. Това би довело до загуба на актуалните работни места, се споделя в позицията.

Не по-различно стои въпросът за задължаването на водачите на товарни камиони да употребяват седмичната си отмора отвън транспортното средство.

 Виолета Булц: Запазването на статуквото за транспортите в Европейски Съюз е невероятно
Виолета Булц: Запазването на статуквото за транспортите в Европейски Съюз е невероятно

Росен Желязков и сътрудниците му от Унгария, Литва и Полша разговаряха с еврокомисаря

От КНСБ поясняват еврорегламент като ограничение свободното време . Съгласно чл.4, писмен знак " е " от Регламент (ЕО) № 561/2006 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2006 година за хармонизиране на някои разпореждания от общественото законодателство, свързани с автомобилния превоз, " отмора " значи всеки непрестанен интервал, през който лидерът може свободно да разполага със своето време.
Лишаването на лидера от опцията да прекарва седмичната си отмора където пожелае, включително и в транспортното средство, би означавало отнемане на този същия от правото да разполага със свободно си време за отмора, гласи позицията .

 Росен Желязков стачкува дружно с превозвачите ни в Брюксел
Росен Желязков стачкува дружно с превозвачите ни в Брюксел

Правителството изрично поддържа настояванията им

Синдикатите не поддържат концепциите за промени на времето за шофиране и отмора . За обезпечаването на естествена отмора на водачите на камиони е редно да се употребяват охраняеми бази или места за паркиране със съответните санитарни възли, места за персонална хигиена, хранене и настаняване. Това е повода да предложат условия всички държави-членки на Европейски Съюз да разполагат с задоволително охраняеми паркинги за тирове.

От КНСБ и Съюза на транспортните синдикати не поддържат измененията за каботажните транспорти . Според тях препоръчаната мярка - 48 часа вътрешни транспорти, последвани от 7 дни възбрана за каботаж , нарушила съответното обмисляне на транспортните интервенции. Това директно опонира на правилото на свободно придвижване на артикули и услуги, залегнал в основите на Единния пазар.

Синдикатите поддържат заплащането на водачите да е съгласно откритите минимални стандарти на страна, в която преобладаващо се прави транспортна активност.

 Превозвачи от България, Полша, Румъния, Унгария и Литва готвят митинг пред Екологичен потенциал
Превозвачи от България, Полша, Румъния, Унгария и Литва готвят митинг пред Екологичен потенциал

Бизнесът е против пакета " Мобилност "

Най-висок % от заплащането на интернационалните водачи към сегашния миг, се образува от командировъчни. Така, приносът на сектора към държавното публично обезпечаване (ДОО) е най-малък. В последна сметка водачите са ощетени, защото получават ниски пенсии след това, както и минимални компенсации при безработица, болест и други, стимулират се синдикатите.

Синдикатът се опълчва на всички опити да бъдат изтласкани българските водачи от единния пазар на транспортни услуги, което става с ограничения за ограничение на достъпа на български работодатели до този пазар.

Защитниците на правата на трудещите се адмирират желанието за споразумяване на единни правила, касаещи превозвачи в Европейски Съюз за авто превоз. Те изброявят, че тези единни правила са свързани със обществени и работни условия, шофиране, време за отмора и наложително записване придвижването на тахографи.
В същото време от синдиката регистрират, че ограниченията, утвърдени от Комитет " Заетост " на Екологичен потенциал, за командироване на служащи , почивките отвън транспортното средство и каботажните транспорти, биха засегнали интереса на българските транспортни служащи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР