От какво се страхуват жените? Не бягам ли много бързо,

...
От какво се страхуват жените? Не бягам ли много бързо,
Коментари Харесай

Най-типичните страхове на мъжете и жените - II

От какво се опасяват дамите?

Не тичам ли доста бързо, като ме гони
Класиката споделя, че дамата би трябвало да бъде завоювана с изпитание, с цел да бъде по-ценна придобивката. Звучи гадничко – все едно сме някаква движимост. И въпреки всичко, какъв е смисълът на флирта – подаваш сигнал, отиграваш; даваш вяра, само че не и сигурност; поддържаш интереса, напрежението, само че оставяш доза неопределеност. Всеки в миналото някъде е играл тази игра и тя е прелестно-вълнуваща. Две напред – едно обратно или назад, само че значимото е да дозирате вярно съотношението сред несигурността и вярата, измежду които люшкате вашия фаворит. Ако залитнете до цялостно ампутиране, а задачата е поддържане на интригата, доста е допустимо той да загуби интерес. Или кураж, само че резултатът е еднообразно жалък. Ако се изпадне в другата прекаленост – давате му безапелационни знаци, че си умирате за него, стартира да ви смущава другият боязън:

Да не си мисли, че съм „ лесна “
И въпреки актуалната жена да се е поотърсила от скрупулите на едни сякаш по-стари времена, това си е доста известен боязън. На спонтанното, неподправено и освободено от лицемерни задръжки отношение към обичания от време на време се гледа с недобро око. Клишето е, че в случай че дамата е елементарно постижима, моралната й висота се слага под въпрос, изключително когато се поставя основата на сериозна връзка. Единственото предписание е, че когато протичащото се сред двама души е същинско и неподправено, а това постоянно се усеща от двете страни, стеретопите са без значение.

Да не разбере, че съм влюбена и това да го прогони
Това е доста гнусен боязън. Случва се на дами, които не са уверени в стабилността на връзката, почнала, естествено, напълно неангажиращо. Дамата, терзаеща се от сходни мисли, не е сигурна, че нейният обичан има предпочитание и подготвеност да премине на идващ стадий. И още – тя счита, че в случай че му разкрие възприятията си, това ще я направи подвластна и елементарно наранима. Той ще я одобри като завършило завладяване, за което не си коства повече да се бори. Това са си страшни алтернативи, само че и са сигурен знак, че нещо – действително или мислено, куца. Защото същинската обич е откриване и отдаване без психически задръжки.

Мъжките и женските страхове единствено удостоверяват, че всеки от нас, без значение на какъв брой находчив се прави, си остава едно уязвимо човешко създание. Но в живота и в частност в любовта е като на война – същински смелият не е този, който не се опасява, а който все пак върви напред и рискува. Той печели.
Продължава: Най-типичните страхове на мъжете и дамите - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР