От известно време учени от цял свят наблюдават странно небесно

...
От известно време учени от цял свят наблюдават странно небесно
Коментари Харесай

Учени от цял свят заговориха за тайствени светкавици в небето

От известно време учени от целия свят следят необичайно небесно събитие - проблясъци, които са били забелязвани от разнообразни точки по света.

Астрофизиците не изключват теорията, че загадъчните светлинки може да са сигнали от извънземни цивилизации, написа The Astronomical Journal.

По данни на изданието, учените имат няколко версии на странното събитие и измежду тях е точно дългочаканото доказателство за съществуването на разсъдък в Космоса.

В публикацията се оповестява, че в продължение на последните години астрономите следят изчезващи звезди - те се появяват на небето, след което изчезват и това е било даже снимано.

Те назовават това събитие и "проблясъци " и считат, че не е наложително да се касае за същински звезди.



Обяснение на всичко това търсят учени от целия свят в границите на интернационален план VASCO — Vanishing and Appearing Sources during a Century of Observations.

Отбелязва се, че на актуалните карти на звездното небе липсват някои обекти, зафиксирани, да вземем за пример, през 50-те години на предишния век.

За всичките години наблрюдение са били видяни към 150 хиляди незнайни източници на светлина.

По данни на откривателите, множеството имат червен нюанс. Астраномите допускат, че те могат да се дължат на светкавиците от лазерни лъчи.

В Стокхолмския университет също са следили странните феномени, само че имат друга доктрина. Според шведските учени те могат да се дължат на несполучливи свръхнови.

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР