От "Изправи се. БГ" събираме 210 лв. за ваучер на

...
От "Изправи се. БГ" събираме 210 лв. за ваучер на
Коментари Харесай

Манолова призова управляващите да се изкъпят във Варненския залив

От "Изправи се. БГ " събираме 210 лева за ваучер на Бойко Борисов, да пристигна да се изкъпе във Варненския залив. Толкова костват ваучерите, които ще дава на работещите на първа линия, с цел да дойдат на родното Черноморие. Да даде персонален образец по какъв начин туристите ще се къпят в тази вода. " Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във Варна. Тя отиде до мястото във Варненския залив, където има повреда на канализационна тръба.

Манолова прикани министър председателят Борисов да открие сезона, да пререже лентата, "както е направил през 2011 година, когато е откривана тръбата ", а кметът на Варна Иван Портних да се изкъпе на плажа в Аспарухово.

"Няма да караме нито Борисов, нито Портних да пият вода от морето, както през 2016 година Портних пи. Борисов, не желаеме да пиеш вода от тук, желаеме да се изкъпеш в залива. И ти като български жител да получиш тази поддръжка, да летуваш в тези води ", уточни водачът на гражданската платформа.

Според ръководителя на 'Изправи се. БГ " във Варненското езеро се е взривила екологична бомба, вследствие на политическа мина, заложена от ГЕРБ.

"Това са морските блага на ГЕРБ. В страната на ГЕРБ няма отговорна институция - нито басейнова дирекция, нито Регионална инспекция за опазване на околната среда, нито районното министерство. Девет месеца двама министри на ГЕРБ и институции, ръководени от ГЕРБ, си пишат писма, само че не подхващат действителни дейности за тази кафява вода ", акцентира Манолова.

Тя настоя държавното управление незабавно да отиде на място и да види какво е положението, да се вложат нужните средства и повредата да се в профил по най-бързия метод.

"Държавата на ГЕРБ действа по този метод - празен язовир или езеро с мръсна вода. Интересно за какво не видяхме джипа на Борисов във Варна. Или той върви единствено там, където няма проблеми и следено го посреща националната обич " сподели още Манолова.

По думите ѝ община Варна твърди, че няма пари, само че "булевардът с дупките " коствал 100 млн. лева, а 1 млн. лева за тръбата обаче нямало.

Бившият омбудсман посочи, че брутният вътрешен артикул на морската столица е общо 7.9 милиарда лева, от които дейностите в туризма са за 4,3 милиарда лева, а авариралата тръба обрича бизнеса в града и 50% от приходите на общината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР