От изборните резултати става ясно, че предстои балотаж в четири

...
От изборните резултати става ясно, че предстои балотаж в четири
Коментари Харесай

Хиляди да се гласят: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена и Павликени – на балотаж

От изборните резултати излиза наяве, че следва балотаж в четири от десетте общини на района. Това са Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Убедителна победа на първи тур реализираха претенденти за кметове в Свищов, Златарица, Стражица, Елена, Сухиндол и Полски Тръмбеш. За следващ мандат удържаха властта кметът на Свищов Генчо Генчев, Георги Чакъров на Полски Тръмбеш, Пламен Чернев на Сухиндол, Йордан Цонев на Стражица, предава Trud News.
Във Велико Търново идната неделя още веднъж ще се гласоподава. На балотаж, съгласно 70% от обработените протоколи, отиват Даниел Панов от ГЕРБ с 41,68% или 7 437 гласа и Йордан Терзийски от ППДБ с 21,71% или 3874 гласа.
В Горна Оряховица също няма определен кмет. На втори тур са Добромир Добрев от ГЕРБ с 31,27% при половината от протоколите и Николай Рашков от Пряка народна власт с 23%.
В Свищов обаче имат кмет и това е Генчо Генчев, който печели третия си мандат с 53% при обработени 81% от протоколите. Втори с 26% остава претендентът на ППДБ Стефан Проданов с 26%.
В община Елена също следва балотаж сред Дилян Млъзев от ГЕРБ, който има 49,36 % и Петър Димитров от Местна коалиция „ Български Възход “ с 26,05 %.
В община Златарица е ясно, че новият кмет е братът на досегашния – Петър Ганев от Българска социалистическа партия, който сменя Михаил Ганев и печели още на първи тур с 51%. Втори остава Пенчо Чанев с 25%.
И в Лясковец ще има балотаж. Битката е доста завладяваща, тъй като лидер с 34% е Васил Христов, а с 32% е самостоятелният претендент Антонио Кръстев, за който е ясно, че е подсилен от ГЕРБ.
И в Павликени ще гласоподават още веднъж идната неделя, тъй като досегашният кмет Емануил Манолов събира 44%, а на втора позиция е Цанко Цонев от МК с 25%.
В Полски Тръмбеш досегашният дълготраен кмет Георги Чакъров събра поддръжка от 77%.
В Стражица интригата завърши, където хората преизбраха с внушителните 88% Йордан Цонев.
И в Сухиндол обстановката е ясна – към следващ мандат потегля Пламен Чернев, който събра 75% от гласовете на хората.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР