От Instagram обявиха, че в тази социална мрежа вече има

...
От Instagram обявиха, че в тази социална мрежа вече има
Коментари Харесай

Рекорд в Instagram: 25 милиона активни бизнес-акаунта

От Instagram оповестиха, че в тази обществена мрежа към този момент има 25 милиона дейни бизнес акаунта (през юли тази цифра е била 15 милиона).

Компанията непрестанно проучва разнообразни статистически данни. Така, през септември, учредителите са дали отчет, че в Instagram има:
800 милиона дейни консуматори месечно;500 милиона дейни консуматори дневно;2 милиона рекламодатели (важен индикатор за тези, които употребяват тази обществена мрежа за взаимоотношение с клиентите);повече от 80% от сметките в Instagram вършат бизнес;200 милиона консуматори посещават бизнес-профилите на ден.
Ръстът е впечатляващ, защото Instagram единствено за 1.5 години започва бизнес профили с по-широка функционалност и достъп до повече разбори.

Вайшал Шах, шеф на отдел артикули Instagram Business, твърди, че съвсем 50% от бизнес-профилите не са обвързани към външен уеб-сайт. Това демонстрира, че те виждат Instagram като главен или единствен онлайн запас.

Увеличението на броя на бизнес-акаунтите също по този начин може да значи по-голяма конкуренция в борбата за вниманието на потребителите. Нека си спомни, по какъв начин преди няколко години създателите на Фейсбук (Instagram е дъщерно сдружение на обществената мрежа) бяха изправени пред обвинявания, че поради рестартиране на новинарската лента със наличие, за бизнеса стартира да става мъчно да притегля вниманието на потребителите по органически метод, без реклама.

Шах допуска, че Instagram въпреки всичко може да работи по различен метод. Разбира се, фирмите би трябвало деликатно да избират материалите за изявленията в новините и в Instagram Stories, тъй че тактиката за поощряване включва повече дейности, в това число и геоетагове, хаштагове и други

Всъщност, от Instagram настояват, че 2/3 от потребителите посещават бизнес-профилите, само че не се абонират за тях. Вайшал Шах предлага създаване на артикул, посредством даване на по-подробна информация за това:
от кое място идват посетителите;какви са техните дейности по време на посещението;от кое място те излизат.
Сега всеки диалог за онлайн реклама също е част и от по-широкото разискване на прозрачността и по-специално за отговорността по отношение на разпространяването на дезинформация. Шах показва, че неговият екип работи в тясно съдействие по този въпрос с Фейсбук, а в Instagram скоро ще се появи актуализация, която ще обезпечи оптималната неприкритост на рекламата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР