От името на коалиция ПП-ДБ искам отговорно да заявя от

...
От името на коалиция ПП-ДБ искам отговорно да заявя от
Коментари Харесай

Депутатите изпопадаха от смях! Кирил Петков ги изуми с думите си: Еврото е българска валута

От името на коалиция ПП-ДБ желая отговорно да заявя от трибуната на Народно събрание, че е извънредно време след толкоз безуспешни опити българският парламент да проработи и да решаваме действителните проблеми на хората, не посредством изпразненото говорене и изразителност. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков от трибуната на Народно събрание.
„ Нека опиша главните цели – земеделието и подпомагането на дребните ферми в България би трябвало да стане народен приоритет. Не е обикновено да внасяме месо, домати и мляко. България има едни от най-плодородните земи в Европа.
Време е България да влезе в Шенген и мисля,че всички осъзнават какъв брой пагубно е за страната ни да бъде отделена от Румъния. Българските жители не би трябвало да се усещат като втора употреба европейци. Заслужаваме да се присъединим към шенгенството дружно с Румъния.
Европейските ни сътрудници би трябвало да ни имат доверие. Не единствено е време, а действително към този момент сме изостанали с приемането на законите по Плана за възобновяване и резистентност. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона.
Трябва да приемем бюджет с 3% недостиг. Трябва ясно да отразява като приоритет повишението на качеството на образованието, повдигане на заплатите на учителите и медицинските служащи. Всичко това може да бъде реализирано без да усилваме налозите, като спрем корупционните течове. Защо е значимо да не подвигаме налозите – тъй като приходната част на този бюджет зависи от триумфа на фирмите. Трябва да помогнем на бизнеса посредством понижаване на административните процедури и да създадем предвидима бизнес среда без корупция. Ще предложим законодателни начинания “, сподели още той.
„ Време е и да изправим някои от грешките на предишния парламент. Още не мога да допускам, че закона за домашното принуждение не бе признат. Ние знаем, че всяка трета жена е унизена. Нямаме право да мълчим повече. Време е да придвижим обществото напред с ясна законодателна самодейност “, добави Петков, което провокира отрицателна реакция от депутатите в залата.
Това не спря пламенната тирада на Петков и той продължи: „ Видяхме по какъв начин страните, които одобриха еврото не срещнаха по-високи цени. Валутният ръб от години е предал опцията за суверенна парична политика без да имаме опция да участваме в решенията, взето от Европа. Влизането в Еврозоната ще ни донесе по-ниски лихви, по-добър контрол в банките. Няма да харчим милиарди в превалутиране и имаме късмет да бъдем част от взимане на решенията за нашата валута, а не да гледаме безучастно “.
Еврото е българска валута. В момента на всяка издадена банкнота след 2017 година написа „ евро “ на български. Тези думи на съпредседателят на Политическа партия провокираха плевел смях в част от депутатите на „ Възраждане “.
След Петков, Костадин Костадинов излезе на трибуната, с цел да изнесе своята тирада пред депутатите.
Лидерът на партия „ Възраждане “ направи прочувствено изказване.
„ Обръщам се към своите сънародници, тъй като както постоянно всички в тази зала би трябвало да бъдем българи. Изминаха 10 дни, откогато изборите завършиха. Това време се оказа извънредно незадоволително за медийната вакханалия, разразила се след 2 април “, съобщи Костадинов и упрекна медиите, че се е разразила акция против гласоподавателите на „ Възраждане “. Тези българи, както и аз, желаят единствено едно – да живеем в почтена българска страна. „ Възраждане “ е опасност, само че опасност за предателите и непознатите сътрудници.
Как да назовем страна, която изнася златото, храната и националните си ресурси, а внася отпадък? Нарича се колония.
Ние българите към този момент се пробуждаме и тези, които ни люлеят в робската люлка, желаят нас да ни няма. Но ние сме тук и ще ставаме от ден на ден “, съобщи той, поглеждайки остро към депутатите.
Костадинов съобщи, че партията му има подготвеност да договаря с всички останали, само че по петте целта на „ Възраждане “. Партията ще предложи и личен бюджет.
„ Колониалният режим колабира пред очите ни. Нанесохме му мощен удар. Българите имаме действителен късмет да редим държавно управление, без да чакаме утвърждението на някое посолство. Дори да не успеем в този момент, ще успеем идващия път. От името на 358 хиляди свободни българи съм тук, с цел да кажа, че ние към този момент няма да поносим.
Ще се научат, че българите можем да споделяме „ не “. След като се разпадна комунистическия режим, животът ми мина в 33-годишен разпад и деградация. Няма да позволим на тези,които ограбиха предишното на родителите ни и сегашното на нашите генерации, да ограбят бъдещето на нашите деца. Време е България да стане свободна и самостоятелна, време е да пишем историята на страната си. Време е за „ Възраждане “. Да живее България “, приключи Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР