От имението Балморал в Шотландия потегли кортежът с ковчега на

...
От имението Балморал в Шотландия потегли кортежът с ковчега на
Коментари Харесай

Шотландия си взема последно сбогом с Елизабет

От имението Балморал в Шотландия потегли кортежът с ковчега на починалата Елизабет Втора. Той се състои от 45 автомобила, а самата катафалка се ескортира от 7 черни коли " Бентли ", обичаната марка на кралицата.

По пътя към Единбург, където ковчегът ще бъде изложен за поклонение, кортежът забавя ход на избрани места, тъй че опечалените да могат да кажат довиждане на своя монарх. Много хора се стичат по улиците с букети цветя, които хвърлят по пътя на кортежа.

Ковчегът се съпровожда от дъщерята на кралицата принцеса Ан и нейния брачен партньор - вицеадмирал сър Тим Лоурънс. Върху ковчега са сложени венци, направени от обичаните цветя на кралицата, измежду които бял пирен (ерика) и далии, набрани от градините в Балморал.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи при потеглянето на кортежа, че " през днешния ден Шотландия отдава последна респект на една изключителна жена, това е печален и покъртителен миг ".

Огромни множества от хора още веднъж се събират пред Бъкингамсикя замък, пред двореца Уиндзор, в Единбург и други паметни места, с цел да положат свежи цветя в символ на респект към починалия монарх. На доста места измежду цветята могат да бъдат видяни и кукли на мечето Падингтън.

Полицията предвижда, че всеки ден до погребението ще се събират най-малко 2 милиона души по улиците на в Лондон. В двореца Уиндзор в Англия скръбта събра още веднъж внуците на кралицата – принцовете Уилям и  Хари и техните съпруги Кейт и Меган, които са в очакване на ковчега, който би трябвало да дойде в Бъкингамския замък във вторник късно вечерта.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР