От Има такъв народ ще подкрепят закона за КПКОНПИ, стана

...
От Има такъв народ ще подкрепят закона за КПКОНПИ, стана
Коментари Харесай

ИТН подкрепя закона за КПКОНПИ

От " ИТН " ще поддържат закона за КПКОНПИ, стана ясно след среща на депутати от партията с представители на Българска социалистическа партия, които през вчерашния ден разговаряха за опциите за сформиране на държавно управление с третия мандат.

Нямаме никакво желание да губим време, съобщи при започване на срещата Корнелия Нинова, като препотвърди концепцията вероятно държавно управление да стъпи върху програмата, към която са се обединили от " Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " при първия изследователски мандат.

След срещата Нинова разгласи, че от Българска социалистическа партия са срещнали Има Такъв Народ с желанието на " Продължаваме Промяната " да бъде обезпечено трайно антикоруционно болшинство посредством приемане на закона за битка с корупцията и избор на ръководител на КПКОНПИ. От " ИТН " са се съгласили и законът за антикорупционната комисия ще бъде подсилен от групировката, като ще влезе в зала за гласоподаване още идната седмица. По отношение на избора на Бойко Рашков за ръководител на комисията от Има Такъв Народ са поискали време, с цел да я обсъдят, само че не са сложили алена линия. Според Нинова има опция да бъдат съкратени периодите за избор на началник на комисията, а с дейностите си до момента Бойко Рашков е потвърдил, че може да бъде човек, който се бори с престъпността и с корупцията.

" Има Такъв Народ имат воля и предпочитание за сформиране на постоянен кабинет. Нямаме качествени разлики, те предложиха допустими и обществено насочени хрумвания като Закона за персоналната помощ, Закона за радио и телевизия и други Предложенията им ще бъдат показани документално, с цел да се обсъдят с другите партии ", разяснява Корнелия Нинова.

Тя удостовери, че на втория стадий от договарянията ще разискват съответна конструкция и имена на министри. " Трудната задача и роля на мандатоносител е да се опитаме да намерим общото единодушие. Ако се стигне до различия по персоналния състав, ще търсим причини, ще убеждаваме, в случай че не успеем, отиваме на избори. Ние ще поставим старания да успеем. Дано да няма непреодолими разлики ", съобщи още водачът на Българска социалистическа партия. Днес следва среща с " Демократична България ", а по-късно денем и с отцепниците от Има Такъв Народ. Така ще бъде затворен първият кръг договаряния по програмата.

В понеделник Българска социалистическа партия няма да показа претендент за министър председател на президента, защото консултациите за сформиране на държавно управление няма да са завършили.

По-рано денем стана ясно, че все още възможната номинация за министър председател на " Продължаваме промяната " остава Асен Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР