От Хамас изразиха благодарност към Владимир Путин. Палестинското движение оценява

...
От Хамас изразиха благодарност към Владимир Путин. Палестинското движение оценява
Коментари Харесай

От Хамас изразиха благодарност към Владимир Путин

От " Хамас " показаха признателност към Владимир Путин. Палестинското придвижване прави оценка позицията на президента на Русия и полаганите от Москва старания за контролиране на обстановката в бранша на Газа, гласи изказване на " Хамас ", представено от ТАСС, написа Българска телеграфна агенция.

" Ние в придвижването на " Хамас " ценим позицията на президента на Русия Владимир Путин във връзка с продължаващата ционистка експанзия против нашия народ и обстоятелството, че той не приема блокадата на линията Газа, преустановяване на даването на филантропична помощ и нападението против невъоръжено цивилно население. Ние също удостоверяваме, че приветстваме непрекъснатите старания на Русия, ориентирани към преустановяване на систематичната и варварската ционистка експанзия против палестинския народ в линията Газа “, се споделя в текста.

ТАСС напомня, че по-рано съветският президент съобщи, че Израел е подложен на жестока офанзива, само че регулирането на спора е допустимо единствено посредством основаването на самостоятелна Палестина със столицата Източен Йерусалим. Той също по този начин означи, че при положение на осъществяване на наземни интервенции в Газа, загубите измежду цивилното население ще бъдат неприемливи.

Заместник-министърът на съветското външно министерство Михаил Богданов на собствен ред акцентира, че насилствената евакуация на жителите на линията Газа е нарушаване на правата на индивида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР