От Гражданската инициатива “Спаси София“ сигнализираха за неразбории около ремонта

...
От Гражданската инициатива “Спаси София“ сигнализираха за неразбории около ремонта
Коментари Харесай

Спаси София изригна с гневно писмо до Фандъкова

От Гражданската самодейност “Спаси София “ алармираха за неразбории към ремонта на столичния бул. “Дондуков “ и нападнаха кмета Йорданка Фандъкова.
Реакцията идва, откакто през вчерашния ден тя изпрати писмо до министъра на културата и изиска към момента ремонтиращата се част от булеварда да бъде асфалтирана, а не павирана, като към този момент довършената.

"Помните ли когато през 2016 година ни интервюираха кой от трите разновидността за бул. "Дондуков " ни харесва най-вече: дали да е единствено с павета, дали да е смесен или единствено с асфалт? Е, оказа се, че всички сме печеливши. Ще има единствено павета (е, не доста качествено, но от компания "Трейс " толкоз си могат) сред ул. "Сердика " и ул. "Г. С. Раковски ", единствено асфалт сред бул. "Васил Левски " и ул. "Кракра " и в случай че Йорданка Фандъкова успее да измоли от Министерство на културата - и комбинирания вид сред "Раковска " и бул. "В. Левски ", написаха в страницата си във Facebook от "Спаси София " и разгласиха карта с трите разновидността (вижте в галерията).

От самодейността зададоха няколко въпроса:

Нима стигнахме до такава степен, че кметът на европейска столица би трябвало да се моли на държавната администрация за разрешение да ръководи личния си град?

Каква визия и тактика за ръководство да чакаме от кмет, който не може да вземе обикновено решение за настилката на един бул. след безчет публични разисквания и в последна сметка скалъпва Франкенщайн с по един сектор от всеки обсъждан вид?

Колко ще ни коства това наслаждение?

Как ще се промени бюджетът на плана в случай, че компанията ще би трябвало да извършва и трите планови разновидността по едно и също време?

Кой, за какво и по какъв начин ще покрие разликата или целият този цирк е част от процеса на "усвояване " на нашите пари?

"Г-жо Фандъкова, като ще се молите за асфалт, припомняме, че сте дали обещание трамвайни ограничители и спиркови острови. Ако ги няма, Вие и Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция ще споделяте виновността, че след 7 милиона лева, пръснати по този абсурден ремонт, трамваите по бул. "Дондуков " отново са мудни, а спирките им - необезопасени. И за следващ път, господин Евгени Крусев (зам.-кметът по превоз за София), ще забележим ли въобще плана, по който се строи? Имате ли го? "Трейс " имат ли го? Знае ли въобще някой какво и по какъв начин се прави в тази община? ", попитаха още от "Спаси София ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР