От години учените спекулират дали има връзка между хормона на

...
От години учените спекулират дали има връзка между хормона на
Коментари Харесай

Може ли щастието да засилва метаболизма?

От години учените спекулират дали има връзка сред хормона на щастието, серотонин, и метода, по който тялото ни изгаря мазнините.

Оказва се, че в това тяхно изказване има солидна доза истина, подкрепена от едно проучване на The Scripps Research Institute. След редица опити, извършени върху кръгли червеи, чийто мозък създава сходни “сигнализиращи молекули ”, сходно на човешките, учените откриват едно любопитно деяние на хормона Flip 7. Когато сме щастливи, той задвижва рецептори в стомаха ни, които стартират да преобразуват мазнините в сила. 

Въпросният хормон Flip 7 се отделя, когато мозъкът ни създава серотонин, в резултат на някакво прелестно занятие. “Това е класическа просвета, която открива ключа към забавна тайнственост. Беше значим миг за нас, ” споделя Суприя Сринивасан от Science Daily.

 a21206bf08bb463c137bee846883f66f

По-интересната вест е че хормонът подтиква метаболизма ни, без значение с какво се храним. С други думи, позитивният резултат на Flip 7 върху обработката на веществата е еднакъв, без значение от това дали съблюдаваме, или не съблюдаваме диета. Единственото, което би трябвало да напрвавим, е да подтикваме производството на серотонин в мозъка.

Преди учените да могат да схванат изцяло резултата на Flip 7 върху хората, ще бъдат направени още много проучвания. Това обаче не пречи още от в този момент да замените прекомерно строгите диети с малко повече благополучие.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР