От години се говори, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили.

...
От години се говори, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили.
Коментари Харесай

Индустрията налива $1,2 трилиона за EV и батерии до 2030 г.

От години се приказва, че бъдещето принадлежи на електрическите коли. Но полюсите, естествено, са два. Скептици има и измежду автомобилните производители, само че разбор на „ Ройтерс ”, представен от, демонстрира, че водещите производители в света възнамеряват да влагат близо $1,2 трилиона до 2030 година в електрически автомобили и акумулатори.

Сумата е два пъти по-голяма от предходни сходни разбори, сравнима с пазарната капитализация на Alphabet, компанията майка на Гугъл, която е 1,3 трилиона $.

Автопроизводителите възнамеряват до 2030 година да произведат 54 милиона електрическия автомобил, или над 50% от всички нови коли, се показва в разбора. За задачата те имат намерение да конфигурират 5,8 тераватчаса индустриален потенциал за акумулатори за тези коли, по данни на Benchmark Mineral Intelligence.

Най-амбициозни са проектите на Tesla. Компанията възнамерява да реализира годишен индустриален потенциал 20 млн. електрическия автомобил, за които ще са нужни три тераватчаса акумулатори. Tesla също така има намерение да пусне нови модели, чиято цена е два пъти по-ниска от тази на много скъпите Model 3 и Model Y.

Volkswagen заделя $100 милиарда за създаването на електрическото си портфолио, което включва нови гигафабрики за акумулатори в Европа и Северна Америка и гарантиране на достъп до първични материали.

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР