Столицата е домакин на две събития днес - София Прайд

...
Столицата е домакин на две събития днес - София Прайд
Коментари Харесай

София Прайд Фест и Шествие за семейството в столицата днес

Столицата е хазаин на две събития през днешния ден - София Прайд Фест и поход в отбрана на фамилията.

17 години след началото на гей парадите у нас, те не престават да провокират разнопосочни мнения . Какви са другите гледни точки разясняват пред Симеон Василев, ЛГБТИ+ деятел, и Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

" Ние постоянно сме разговаряли умерено. Тук има конфликт на гледни точки, на идеологии, само че не трябва да позволяваме напрежение и неналичието на сигурност за участниците в шествията ", сподели Василев.

„ България е в средата на една голяма демографска рецесия, а демонстрацията на другата половост изрично не носи възстановяване на демографската картина', сподели Сиди.

Според него София Прайд Фест е демонстрация на " наглостта на уредниците в днешния християнски празник вместо да почитаме умрелите ни близки, ще гледаме полуголи хора, които откраднаха знамето на дъгата ".

„ Църквата пази морала на нацията, само че не може да дефинира по какъв начин да живеят хората. Трябва да има свободно изложение, само че шествието за фамилията се трансформира в антишествие. Аз не виждам решение на демографската рецесия с концерт и проповед на площада ", разясни Василев.

[gallery]12699[/gallery]

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР