От години България регистрира едни от най-високите нива на енергийна

...
От години България регистрира едни от най-високите нива на енергийна
Коментари Харесай

Как община Габрово стана пример за енергийна ефективност?

От години България записва едни от най-високите равнища на енергийна беднотия в Европейски Съюз, само че изостава във въвеждането на механизъм за поддръжка на енергийно бедните семейства и не подхваща нужните дейности за целенасочена, цялостна и координирана междусекторна политика в тази област. В обществото има недоумение и неприемане на либерализацията на пазара на едро на електрическа енергия за битови консуматори, а и отвращение в политиците да си основават проблеми. Така освобождението на енергийния пазар бе отсрочено до първи юли 2025 година

Цените на електрическа енергия са най-ниски у нас спрямо целия Европейски Съюз, само че изразходваме най-вече средства за нея. Така доктор Теодора Пенева от Институт за стопански проучвания при Българска академия на науките разяснява така наречен енергийна беднотия.

А по какъв начин се оправят общините с казуса - отговор от Таня Христова, кмет на Габрово. " Политиката за енергийна успеваемост не може да бъде кампанийна и за един или два плана ", сподели Христова. " Често пъти общините са одобрявани като реализатори на дадена политика, само че ние сме най-близо до хората и по тази причина знаем какво е нужно на хората ", добави тя.

Целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР