От ГЕРБ-СДС заявиха в позиция да медиите, че ще подкрепят

...
От ГЕРБ-СДС заявиха в позиция да медиите, че ще подкрепят
Коментари Харесай

ГЕРБ реагира! Първи мисли по конституционните идеи на ПП-ДБ

От ГЕРБ-СДС обявиха в позиция да медиите, че ще поддържат план за конституционни промени, който има утвърждението и на трите парламентарни групи, участващи в договарянията - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. реакцията им е във връзка на оповестената по-рано през днешния ден самодейност на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

" ПГ на ГЕРБ-СДС ясно е заявила готовността си за присъединяване в общ план за смяна на Конституцията, дружно с ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Консултациите сред политическите сили започнаха при образуването на 49-ото Народно заседание и разумно ще завършат с общ план за изменение на главния закон.
-->
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС взе участие в общите законодателни начинания и подсигурява 69 гласа за нужното болшинство за приемането на измененията в българската Конституция, които са получили утвърждението на трите парламентарни групи ", се споделя в позицията.

По-рано през днешния ден ПП-ДБ показа свои оферти за промени в главния закон. Сред тях - промяна на националния празник, разделянето на Висш съдебен съвет на съдийски и прокурорски съвет, ограничение на мандата и пълномощията на основния прокурор, мандатност на кметовете и смяна на статута на служебните кабинети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР