От ГЕРБ-СДС вероятно очакват след изборите наесен вече да не

...
От ГЕРБ-СДС вероятно очакват след изборите наесен вече да не
Коментари Харесай

Иван Таков избухна заради дълга на Топлофикация

От ГЕРБ-СДС евентуално чакат след изборите наесен към този момент да не са в ръководството и да трансферират този " парещ картоф " на различен, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС
Дългът на " Топлофикация - София " наближава 1,5 милиарда лева, а ръководещите в Столична община не престават да мълчат и да бездействат. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Според него, от ГЕРБ-СДС вършат всичко допустимо, с цел да заметат този проблем под килима, евентуално тъй като чакат след изборите наесен да не са в ръководството на Следствен отдел към окръжна прокуратура и по този метод да трансферират " горещия картоф " на някой различен.

" Това обаче по никакъв метод не е решение на казуса и не е в интерес на жителите на София, сподели Иван Таков. - Темата за " Топлофикация " е извънредно значима. Задълженията на сдружението може да надвишават 2 милиарда лева в края на отоплителния сезон. И търсенето на вложител изцяло се обезсмисля. Кой би вложил в такова сдружение?! Затова би трябвало доста деликатно да обмислим единствената останала опция за избавление на " Топлофикация ". Обновлението да мине през Плана за възобновяване и резистентност. Това е рационалното решение за сдружението, което има изключителна обществена функционалност за към милион от жителите на София, употребяващи услугите му ".
-->
Иван Таков добави, че доста се надява на локалните избори през есента пробивът след дългогодишното ръководство на ГЕРБ-СДС в София да пристигна отляво, а не отдясно. " Още от лятото на предходната година работим по подготовката за локалните избори, разяснява той. - За нас това са най-важните избори. Изготвяме платформа с леви послания и нова идея за ръководство на града. Защото София заслужава доста повече от това, което получава през последните 30 години. То беше дясно с философия, изповядваща тотална ликвидация на общинските активи, концесиониране на комуналните услуги, липса на жилищна политика... Само едно доказателство за това ще посоча - през 1990-та година София разполага с към 120 000 общински жилища. В момента те са единствено 7000. Каква обществена политика може да развива Столична община в тази сфера!? Много се надявам идващото ръководство на София да бъде с присъединяване на Българска социалистическа партия, с цел да може да променим този циничен модел на ръководство в града ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР