От ГЕРБ-СДС не очакват президентът да отложи насрочването на предсрочните

...
От ГЕРБ-СДС не очакват президентът да отложи насрочването на предсрочните
Коментари Харесай

От ГЕРБ хвърлиха бомба: Краят на 48-то Народно събрание наближава. Това са последните работни дни

От ГЕРБ-СДС не чакат президентът да отсрочи насрочването на предварителните парламентарни избори. Това стана ясно от преднамерено изказване на ръководителя на парламентарната група Десислава Атаносова пред кореспонденти в Народното събрание (НС).

Тя се базира и на чуването на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова в Народно събрание през днешния ден. От него станало ясно, че терзанията, че ЦИК няма да успее да се оправи с обезпечаването на хартия за машините за гласоподаване по новите правила, са били опровергани.

Г-жа Нейкова съобщи, че за 26 март това няма да може да се случи, а най-рано – за 2 април.

„ В този смисъл, и конституцията считам, че е напълно ясна “, изкоментира Десислава Атанасова. „ Да, правилно е, че няма период, в който президентът да разпусне Народното събрание и да издаде декрет, с който да назначи служебното държавно управление, само че съгласно мен традицията, практиката до момента трайно е отстоявала, че не повече от седмица след връщането на последния мандат следва президентът да издаде този декрет и Народното събрание да бъде необуздано. Предполагам, че решението на президента ще съобрази всички тези, в това число и организационни, въпроси, които и през днешния ден обсъждахме. “

„ В този смисъл, чакам, че това са последните работни дни, може би другата седмица ще е последната от 48-ото Народно заседание “, разгласи госпожа Атанасова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР