От ГЕРБ реагираха бързо и отхвърлиха предложението на останалите парламентарни

...
От ГЕРБ реагираха бързо и отхвърлиха предложението на останалите парламентарни
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърлиха идеята за нова комисия по Изборния кодекс

От ГЕРБ реагираха бързо и отхвърлиха предлагането на останалите парламентарни сили за основаването на краткотрайна анкетна комисия, която да приготви промени в Изборния кодекс. Около това предложение се сплотиха Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и Воля на среща по-рано през днешния ден в Народното събрание. ГЕРБ също бяха поканени на диалозите, само че не се явиха.
По-късно обаче ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова разяснява в коридорите, че от партията й не считат, че има смисъл от " поредна анкетна комисия ".
Има задоволително пълномощия Правна комисия и ние сме декларирали нашата подготвеност да обсъждаме промени в изборното законодателство, разяснява Дариткова, само че не изясни за какво не са се присъединили в днешните съвещания.
От ГЕРБ още изчаквали, с цел да видят формалните отчети на ЦИК за миналите избори и оттова да си създадат заключения за проблемите в изборните правила. Дариткова изясни също, че държанието на останалите партии било преждевременно и не било потребно. Трябвало да се взимат " устойчиви и градивни решения ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР