От Фейсбук профила на Цецка Бачкова Експертите на Демократична България

...
От Фейсбук профила на Цецка Бачкова Експертите на Демократична България
Коментари Харесай

Цецка Бачкова от ДСБ към ДБ: Защо се отрекохте от намаляването на ДДС-ставката от 20% на 18%?

От Facebook профила на Цецка Бачкова

Експертите на Демократична България постоянно са защитавали тезата, че би трябвало да бъде непокътната единната ставка на Данък добавена стойност за всички артикули и услуги, като тя бъде понижена от 20% на 18%. За информация напомням и целите на обединението за данъчни промени.

Днес слушам, че Демократична България ще поддържа намаляването на Данък добавена стойност за хляба и вероятно за плодове и зеленчуци българско произвеждане. За страдание не чух причините за смяна на позицията на обединението по тази тематика.

Решаването на обществени проблеми през данъчната политика, и изключително през ставката на Данък добавена стойност е доста противоречива мярка. Ако България тръгне по този път, то би трябвало да има ясно начертана идея и рамка и никога да не се позволява промяна на парче и отприщване на лавина от претенции за прибавяне на артикули и услуги в привилегирования лист. Защото даже да намалее цената на хляба (което не вярвам), единствено с самун не се живее.

И въпреки всичко считам, че Демократична България дължи пояснение за какво беше изоставено предлагането от предизборната стратегия за понижаване на общоприетата ДДС-ставка от 20% на 18%?  

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР