От Европейската прокуратура са поискали допълнителна информация за 7 от

...
От Европейската прокуратура са поискали допълнителна информация за 7 от
Коментари Харесай

Наши кандидат прокурори чакат одобрение от Кьовеши

От Европейската прокуратура са поискали спомагателна информация за 7 от определените европейски делегирани прокурори. Българска национална телевизия заяви, че кореспонденцията сред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и офиса на Лаура Кьовеши продължава.

От Европейската прокуратура са разделили препоръчаните от България претенденти на три групи.

От офиса на Кьовеши са поискали спомагателна информация за тяхната подготовка и опит. В европейските правни системи няма служба следовател.

Втората група, за която се желае спомагателна информация, са за прокурори, които досега са работили на по-ниски равнища като районна прокуратура.

Третата група препоръчани претенденти, за които са поискани още данни, са тези, които досега са били съдии, като за тях се пита дали са гледали каузи за стопански закононарушения и дали са добре готови за такива характерни следствия.

За трима от претендентите - Вероника Трифонова, Божидара Димова и Венцислав Фердинандов, не е поискана спомагателна информация и те получават утвърждение досега.

Европейската прокуратура е поискала спомагателна информация за част от българските претенденти за европейски делегирани прокурори, оповестиха за БНР от пресцентъра на прокуратурата.

Все още не е взето решение дали те да бъдат отхвърлени или не, като се добавя, че въпросът за тяхното назначение се взема решение от колегиума на европейската прокуратура с началник Лаура Кьовеши.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР