От Европейската комисия (ЕК) поучихме сигнал, че законопроектите, свързани с

...
От Европейската комисия (ЕК) поучихме сигнал, че законопроектите, свързани с
Коментари Харесай

Пеканов: Получихме сигнал от ЕК - законопроектите по Плана за възстановяване са в правилната посока

От Европейската комисия (ЕК) поучихме сигнал, че законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, са в вярната посока, заяви вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция. Той взе участие в осведомителната среща " Големите пари за дребния бизнес ", проведена от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия към Министерството на нововъведенията и растежа в хотел " Балкан " в столицата.

 

По думите на Пеканов законопроектите са в вярната посока и дават отговор на поетите от България задължения. След завършването им служебният кабинет ще ги внесе в Народното събрание и ще бъде отговорност на депутатите да ги одобряват. Затова  е основно, съгласно него, те да се одобряват. Министерството на правораздаването е в доста близка връзка с Европейска комисия, договаря и завърши тези законопроекти, увери вицепремиерът. И напомни, че те са в отговор на рецензии, които получаваме от години във връзка с битката с корупцията, върховенството на закона, отчетността на основния прокурор, по която би трябвало да се откри консенсусно решение. Вицепремиерът осведоми, че правосъдният министър Крум Зарков ще предложи добър законопроект, който ще бъде показан в сряда.

 

За идващия транш на средства по проекта отговорността ще е на депутатите, те ще би трябвало да преодолеят разликите си, посочи Пеканов. 

Първата стратегия по ПВУ към този момент е оповестена, компаниите аплайват, още две стратегии ще бъдат отворени до края на годината в размер на 600 млн.лв. единствено от Министерството на нововъведенията и растежа, сподели още Атанас Пеканов. Другите министерства също подготвяли и към този момент изпълнявали някои от своите стратегии - като министерството на превоза, на енергетиката.

 

В същото време изпратихме и първото искане за заплащане - страната ни в границите на тази година да получи 2,7 млрд лева за към този момент изпълнени промени, добави вицепремиерът.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР