От движение "Възраждане" излязоха на протест пред сградата на парламента.

...
От движение "Възраждане" излязоха на протест пред сградата на парламента.
Коментари Харесай

От Възраждане излязоха на протест пред парламента

От придвижване "Възраждане " излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание. Искането на протестиращите е за оставката на държавното управление. Кризата с водата, вносът на отпадък, както и мръсният въздух са измежду аргументите за демонстрацията

Движението се реализира обикновено, като до този миг няма зародили проблеми.

На 27 януари стана ясно, че Софийската районна прокуратура е почнала следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен от "Възраждане " митинг пред Министерството на районното развиване и благоустройството, при което са потърпевши полицейски чиновници, охраняващи публичния ред. Основното искане още веднъж беше оставка на държавното управление на Бойко Борисов. Организацията "Спаси Перник " се разграничи от демонстрацията.

Производството е за съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му. Задържани бяха двама от протестиращите, които са показали експанзия към служителите на реда, до момента в който са се опитвали да избягат. Разпитани бяха служители на реда и очевидци.

В непосредственост до мястото на случая бяха арестувани още двама, които са хвърляли камъни по чиновници на реда.

Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи ще подхващат всички вероятни ограничения и дейности за отбрана на правата на жителите, недопускане на сходни прояви на експанзия и нарушение на публичния ред при провеждането на сходни всеобщи мероприятия и за ангажиране на наказателната отговорност на отговорните лица, показаха в публично известие от на районната прокуратура.

Около 40 стачкуващите бяха обгазени на митинга. Недоволстващите пробваха да нахлуят в постройката на районното министерство, а полицията употребява пикантен спрей.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР