От Движение Че Гевара и Съюза на комунистите в България

...
От Движение Че Гевара и Съюза на комунистите в България
Коментари Харесай

Комунисти скочиха срещу ученията на НАТО и обявиха никога срещу Русия

От Движение " Че Гевара " и Съюза на комунистите в България излязоха с послание към българите, в което остро атакуват военните учения на НАТО, които сега се организират в Норвегия, Швеция и Финландия.

Това са " едни от най-позорните за българската военна история учения - ученията на един нападателен боен блок, какъвто е НАТО ", акцентират комунистите.

Според тях събитието, че нито една парламентарно показана партия до момента не е коментирала присъединяване на страната ни в тези учения, е доказателство за " съпричастността на тези партии към задачите на антируските военни учения " Trident Juncture — 2018 ".

" За следващ път българските политици и българските военни демонстрираха, че са подготвени да бъдат пушечно месо в възможен боен спор с Русия; че са подготвени да продадат народа си, с цел да угодят на шепа предприемачи - прехранващи се в политиката и на пазара с военна техника и въоръжение ", се акцентира в позицията на комунистите.

Според тях мълчанието на президента Румен Радев и на " синята принцеса " Корнелия Нинова по този въпрос още един път доказвало, че в България опозицията била " единствено аварийна писта на ръководещата върхушка ".

Движение " Че Гевара " и Съюзът на комунистите в България изрично осъждат сходна " мръсна политика " и за следващ път афишират " Никога против Русия! Вън от НАТО! Вън от Европейски Съюз! ".

Според тях за своето битие НАТО донесло на света единствено опустошения, гибел и премеждия , донесло " черни години на принудителен капитализъм и жестока икономическа тирания, продавани като " народна власт ".

" НАТО е организация - вкаменелост от времената на Студената война. Състоянието му през днешния ден е на мастодонт, който е пропуснал да почине в точния момент. Разширяването на изток трансформира този мастодонт в една безсмислена и тромава подчиненост от алчни военни и търговци ", разясняват комунистите и чегеваристите.

В позицията им се показва, че страните, членуващи в НАТО, били пазар за остаряло и негодно американско оръжие и военна техника, посредством който страните се трансформират в " марионетки на вашингтонската капиталистическа върхушка ".

Според тях България през днешния ден била застрашена от три рискове:
Застрашителното задълбочаване на общественото неравноправие. Разпространението на фашизма, нацизма и национализма. Милитаристичната политика на НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз.
" В такава обстановка антиимпериалистическите, антифашистките и патриотичните сили би трябвало да се обединят в обединен пестник, с цел да дадат отпор на пълзящата експанзия от страна на НАТО, Съединени американски щати и ЕС; с цел да дадат отпор на задълбочаващия се буржоазен разгул, проповядван от приватизаторки, приватизатори, от прикрити и очевидни десни и фашистки сили, просмукали се във всички партии от Народното събрание на България ", приключва позицията на Движение " Че Гевара " и Съюза на комунистите в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР