От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia

...
От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia
Коментари Харесай

Bloomberg: след 5 години Google ще се откаже от Android

От две години в уеб пространството интензивно се разисква Fuchsia OS – тайната операционната система на Гугъл, мини версията на която към този момент може да се опитва.
Bloomberg заяви през днешния ден, че интернет колосът напълно скоро ще завърши създаването на новата Fuchsia OS и ще стартира да я употребява не като опция на Android и Chrome OS, а като тяхната пълноценна подмяна.

Bloomberg цитира източник на вътрешна информация, съгласно който през идващите три години Гугъл ще конфигурира Fuchsia OS в смарт колонките с виртуален асистент. А след още две години напълно ще се откаже от Android и ще стартира потреблението единствено на новата операционната система.

Гугъл от дълго време се стреми да се трансферира от Linux и Java към напълно лични разработки. Това ще даде опция за основаването на изцяло самостоятелна лична универсална операционна система, която работи на всевъзможни компютърни устройства. Пълният надзор върху Fuchsia ще даде опция на Гугъл да се избави от основния минус на Android. Това е невъзможността за възобновяване на всички устройства, работещи под нейното ръководство.

Fuchsia няма да остане без приложения и програмен продукт, тъй като Гугъл е планувал директната поддръжка на Android приложенията.

Според Bloomberg, сега създаването на Fuchsia OS е на ранен стадий. Върху новата Оценка за съвместимост работят към 100 водещи програмисти, ръководени от генералния шеф на Гугъл Сундар Пичай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР