От дружеството искат утвърждение на 109,88 лв./MWh„Булгаргаз“ ЕАД внесе актуализираното

...
От дружеството искат утвърждение на 109,88 лв./MWh„Булгаргаз“ ЕАД внесе актуализираното
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ внесе предложение за цената на газа през февруари

От сдружението желаят одобрение на 109,88 лева./MWh
„ Булгаргаз “ ЕАД внесе обновеното си заявление за одобряване от КЕВР на цена на природния газ за февруари 2022 година, с включени последно декларирани количества от клиенти и отчетни стойности на ценообразуващите съставни елементи към 31.01.2022 година, оповестяват от доставчика.

Предложената за одобряване цена е 109.88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 56.18 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка. Тя е по-ниска с 23.53 лева./MWh или със 17.64% по отношение на настоящата през януари 2022 година

Очаква се по-късно КЕВР да се произнесе за цената на газа. Комисията през днешния ден ще организира и две изключителни съвещания. На едното ще се гледа намаляването на членовете на комисията и жребият. Второто е по искане на ГЕРБ, които упорстват за незабавно разглеждане на тяхното проекторешение за въвеждането на обезщетения в цялостен размер за някои небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар. Според някогашния енергиен министър Делян Добрев са нужни бързи решения.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР