От днес всички училища, детски ясли и градини в община

...
От днес всички училища, детски ясли и градини в община
Коментари Харесай

Решено. Елена затвори всички училища и забавачки

От през днешния ден всички учебни заведения, детски ясли и градини в община Елена са напълно затворени за две седмици. До рестриктивната мярка се стигна след фрапантен скок на инфектирани учители и непедагогически личен състав, заяви Българска национална телевизия.

Това е първата община, която подхваща сходна мярка. Няма да работят още обществените услуги, които се посещават от деца и възпитаници. " Целта е да се понижи смесването на деца от разнообразни групи. Няма да има подготовки на художествените сформира и тренировки на спортните клубове ", съобщи кметът на община Елена Дилян Млъзев. 

" Градът е дребен и е елементарно да се наблюдава пътят на болестта. След обширен разбор се откри, че детската градина и двете учебни заведения - огромна част от болестта минава през децата и учениците, защото те в множеството случаи изкарват болестта без признаци или с леки признаци, само че в това време са заразоносители.

Има също и случаи на родители, които скриват, че децата им имат признаци ", сподели още кметът. Целта на мярката е в границите на 14 дни да се лимитират контактите сред децата и учениците, и по този начин да се снижи заболеваемостта.

Кметът съобщи още, че по-голяма част от заболелите в общината са в града, до момента в който в селата нещата стоят по-меко, тъй като там няма толкоз доста ученици
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР