От днес всички лекари трябва да имат зелен сертификат, за

...
От днес всички лекари трябва да имат зелен сертификат, за
Коментари Харесай

Опашки за тестове. Лекарите бесни на Кацаров

От през днешния ден всички лекари би трябвало да имат зелен документ, с цел да работят. От рано сутринта пред фургоните за проби в най-голямата незабавна болница в страната - " Пирогов ", се изви опашка. Повечето от чакащи в ранните часове бяха чиновници на лечебното заведение, които през днешния ден са първа промяна. Тя стартира в 7 часа, а някои от чиновници се оказаха закъснели за работа.

„ Нямам документ, тъй като прекарах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята зараза е потвърдена по този метод, не мога да си извадя документ. Докато очаквам да се задейства системата, в случай че въобще проработи, ще би трябвало да си върша тест всякога, когато пристигам на работа ”, споделя една от чакащите служителки. Някои от тях отхвърлят да се имунизират по здравословни аргументи. Други пък показват, че имат огромен брой антитела и поради това няма да се ваксинират. Възникна и напрежение сред чакащите и тези чиновници, които вършат тестванията, съобщи Нова тв.

„ Има и хора, които имат противопоказания за слагане на ваксина. Това не се разисква. В последна сметка това е здравно заведение, ние не можем да идем и да си лекуваме пациентите ”, споделя друга служителка.

„ Как министерска заповед, която би трябвало да ограничи болестта, затвори дейно местата, където тази болест се лекува. Погледнете. Това ще е и при другите лечебни заведения. Над 150 души са към този момент болните- в „ Урология ” има 45 заболели, в „ Токсикология ” са 63-ма, в буферна КВБ – 5, и в самата клиника има 60 заболели. Тези хора са оставени на нощния екип – един доктор, една сестра, един санитар. Екипът ми е тук. Задавам един въпрос, който граничи с професионално безумие. Нали имунизирането е за да се изработят антитела? На тия, които ги имаме, за какво не ни ги признават? Ние сме доказателството, че този имунитет е ефикасен. Вече 2 години работим в тази среда. Щяхме да сме измрели, в случай че този имунитет не беше ефикасен. Няма нито един от болните, които управлявам и наблюдавам, който да е наново инфектиран. Утре половината тук ще са шмъркащи и кашлящи. А бързият тест може да даде подправено позитивна проба. Тогава ще излязат в 14-дневна карантина - ужасно ”, съобщи шефът на Коронавирус отделението в „ Пирогов ” доцент Петър Атанасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР