От днес в Бургас започна регистрацията на украинските бежанци за

...
От днес в Бургас започна регистрацията на украинските бежанци за
Коментари Харесай

Започна регистрацията за временна закрила в Бургас

От през днешния ден в Бургас стартира регистрацията на украинските бежанци за приемане на статут за краткотрайна протекция. Първите четири пункта са ситуирани на Морска гара и ще работят от 8,30 до 17,30 часа всеки ден. РПУ-Поморие от през днешния ден също приема и издава заявки за краткотрайна протекция. Директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов разгласи, че от сряда регистрацията може да се прави и по РПУ-та. Като начало това ще са Първо и Пето РПУ в Бургас, РПУ-Несебър, РПУ-Созопол и РПУ-Приморско. Това са общините, в които има най-голяма централизация на украински жители, потърсили протекция в Бургаска област. При нужда от ОД на Министерство на вътрешните работи имат подготвеност да открият такива пунктове и в останалите общини. За ускорение на процеса по издаване на удостоверенията за краткотрайна протекция към 70 полицейски чиновници от цялата област минаха образование за работа с новия програмен продукт.

От Областния спешен щаб приканват украинските жители да проявят самообладание и да изчакат средата на седмицата, когато ще проработят полицейските ръководства по общини, с цел да се избегне скупчването на доста хора на едно място поради студеното време и Ковид пандемията.

За най-малките в Областния спешен център има самостоятелен детски ъгъл, където могат да се отдадат на детски занимания до момента в който родителите им получават помощ и подпомагане в Областния спешен център. Това стана с помощта на частни донори и неправителствена организация с доброволческа и филантропична устременост, като желанието е детският ъгъл ще бъде уголемен с още масички и столчета. Областна администрация Бургас търси доброволци с съветски и украински език, които имат опит в работата с деца - детски учители, аниматори, студенти по педагогика, които да забавляват децата и да създадат престоя им в Центъра по-приятен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР