От днес Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска специално оборудвана

...
От днес Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска специално оборудвана
Коментари Харесай

ЦГМ пусна специална кола с камери да глобява в синя и зелена зона

От през днешния ден Центърът за градска подвижност (ЦГМ) пуска особено оборудвана кола, която от разстояние ще засича дали паркираните коли са заплатили престоя си в синята и зeлената зона в София, оповестява bTV.

Компютър в колата демонстрира дали и по какъв начин е платено паркирането. Ако компютърът регистрира неплатено паркиране, чиновниците на ЦГМ ще ревизират и в допълнение автомобила.

Тодор Павлов, инспектор в „ Автомобилен превоз “, изясни: „ Системата има две камери за наблюдаване. Това е пробен автомобил. Чисто нов е “.

„ Има коли с винетен стикер. Други, които не са платили, излизат автоматизирано. Тогава ще би трябвало да слезем и да проверим автомобила за различен тип заплащане – ваучър или от паркомат. Ако няма заплащане, му слагаме скоба “, уточни той.


При липса на заплащане се слага скоба, чието унищожаване коства 30 лева и в допълнение за всеки час престой съгласно зоната.


По думите на Румяна Милова, шеф на „ Център за градска подвижност “, с изключение на този автомобил, се предлага една нова услуга на водачите, които употребяват услугата „ Паркирай и пътувай “. „ Това са жители, които живеят в зоните за почасово платено паркиране и декларират опция да употребяват тази услуга. Те получават винетен стикер, който може да бъде годен оптимално за две години “, уточни тя.

Сега те ще бъдат уведомявани с SMS, че абонаментът им за зоната изтича.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР