От днес Столична община, чрез ОП Екоравновесие, стартира за трета

...
От днес Столична община, чрез ОП Екоравновесие, стартира за трета
Коментари Харесай

Кастрират и ваксинират безплатно домашни кучета в София

От през днешния ден Столична община, посредством Оперативна програма " Екоравновесие ", започва за трета поредна година акцията си за гратис кастриране на дворни домашни кучета. В рамките на самодейността, домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и имунизирани против бяс. За оптимално облекчение на стопаните, ще бъде обезпечен и безвъзмезден превоз за превозването на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника " Връбница ". Лица на тазгодишната самодейност са актрисата Катерина Евро и певицата Анелия.

" С тази акция се обръщаме към притежателите на дворни домашни кучета, предоставяйки им една в действителност неповторима цялостна безвъзмездна услуга. Ползите за домашните кучета – както здравословните, по този начин и обществените - са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази акция е изключително значима и заради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата ". Това разяснява зам.-кметът по Околна среда в Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.

От 2016 година през безплатната операция са минали близо 1000 кучета. През 2018 година акцията ще продължи до края на годината. Всички искащи да включат кучетата си, могат да заявят това на телефон 02/9314160 или в уеб страницата на www.ecoravnovesie.com.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР