От днес стартира подаването на документи по новата мярка на

...
От днес стартира подаването на документи по новата мярка на
Коментари Харесай

От днес! Приемат документи за 24 лв. на ден

От през днешния ден започва подаването на документи по новата мярка на Агенцията по заетостта „ Запази ме ”. Нейната цел е предпочитано да се даде поддръжка за опазване заетостта на чиновниците в предприятия, които непосредствено са прекратили стопанската активност в следствие от наложени противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19.

Проектът е финансиран посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 и финансовия механизъм REACT-EU. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 50 млн. лв.. С тази мярка ще се дава поддръжка посредством погашение по 24 лева дневно за интервала на неплатен отпуск на всяко лице, обезпечено на цялостно работно време или съразмерно на уговореното работно време в трудовия контракт.

Работниците могат да получават обезщетения за интервала на прилагане на неплатен отпуск по реда на член 160, алинея 1 или член 173а, алинея 2 от КТ след 29.10.2020 година, само че за не повече от 60 дни. Компенсациите са дължими от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, само че не по-рано от 29.10.2020 година и не по-късно от 21.12.2020 година

Ако родител получава месечна целева помощ по реда на Постановление на Министерски съвет № 218 от 17.08.2020 година към Агенцията за обществено подкрепяне, няма право на отплата по план „ Запази ме ” към Агенция по заетостта.

Заявлението и приложенията към плана се подават в дирекции " Бюро по труда ” от работодателите, чиито служащи и чиновници желаят да получават обезщетения по план „ Запази ме ” по следните способи:

 по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги или с личен идентификационен код посредством Системата за несъмнено електронно връчване /ССЕВ/, подписани с дипломиран електронен автограф /КЕП/;

 с предложено писмо с противоположна квитанция посредством лицензиран пощенски оператор;

 на книжен притежател при съблюдаване на рестриктивните мерки и условията за работа, съгласно настоящите ограничения за ограничение разпространяването на ковид.

Подробна информация за изискванията по Проекта може да бъде открита на формалната страница на Агенцията по заетостта - тук, както и на осведомителните табла в бюрата по труда в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР