От днес стартира кампанията за кандидатстване в първи клас в

...
От днес стартира кампанията за кандидатстване в първи клас в
Коментари Харесай

Приемат заявления за първолаци в училищата в София

От през днешния ден започва акцията за кандидатстване в първи клас в София, която тази година ще протече напълно онлайн. В период до 21 май родителите могат да подават заявки в съответните учебни заведения по електронен път. Всички документи по гражданско положение, нужни за кандидатстването, ще бъдат обезпечавани напълно по длъжностен път от районните администрации.

Заявленията за кандидатстване могат да се изтеглят и изпратят на електронната поща на съответното учебно заведение. След подаването на документите на имейл, родителите би трябвало да получат входящ номер.

Водещ принцип при банкет продължава да бъде уседналостта. Остават в действие прилежащите региони на учебните заведения, които дават най-вече точки при кандидатстване, изясни пред БНР началникът на районното ръководство на образованието Ваня Кастрева. Първото класиране ще се извърши на 1 юни.

„ Няма никакво значение в кой миг ще бъде подадено заявката. То няма отношение към класирането. Важен е броят на точките, които са регламентирани в системата за банкет на Столична община “, сподели Кастрева.

Заради изключителното състояние родителите не е належащо да посещават общинската администрация за заявяване и приемане на документи. Това ще стане по длъжностен път. Цялата информация за акцията, заявки за кандидатстване и лист на образователните заведения са оповестени в рубриката " Образование " на уеб страницата на столичната община.

„ Системата е тествана сполучливо към този момент в две акции. Това ще е третата акция с тези критерии “, съобщи заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов, който напомни, че предходната година са били почетени 98% от подадените от родителите заявки за това къде да учи детето им. „ Системата работи “, безапелационен е Чобанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР