От днес ще се изследват всички възможни версии – дали

...
От днес ще се изследват всички възможни версии – дали
Коментари Харесай

Извадиха първи версии за автобусната катастрофа край Младиново

От през днешния ден ще се изследват всички вероятни версии – дали става въпрос за човешка неточност, или повреда, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Вчера в региона на Свиленград стана тежка злополука с рейс, при която почина една жена, а 19 други, в това число деца, бяха ранени. Те са се прибирали от екскурзия от Гърция, когато рейсът е излязъл от пътя и се е обърнал при село Младиново. 

Сигналът за злополуката е подаден нощес към 18:00 ч. По информация на Министерство на вътрешните работи в рейса са пътували 45 пасажери, а по информация на кмета на Бургас те са били 47. Автобусът е пътувал от Гърция към Бургас, когато в правата сред селата Младиново и Дрипчево в завой пада в дерето. В този миг в региона е валяло дъжд и пътят е бил хлъзгав.
-->
„ Автобусът е напуснал пътното платно и вдясно от пътя е аварирал. Водачът на рейса е тестван за алкохол и опиати. Няма открито съществуване “, добави окръжният прокурор на Хасково. 

Пострадалите са настанени в лечебните заведения в Хасково, Харманли и Свиленград. Двама са в по-тежко положение, само че нито един не е в заплаха за живота. Две деца, които са се возили в рейса също са в болница.

„ Пратени са от прилежащи районни ръководства 6 екипа на полицията и 6 на пожарната. Благодарение на бързата интервенция оптимално бързи са извадени хората от рейсовете. В рейса е имало и 4 дечица. За наслада те нямат пострадвания “, сподели Атанас Ненков, шеф на ОДМВР- Хасково. 

Разследването е поето от екип следователи към окръжния прокурор на Хасково. Не е ясно дали на водача е повдигнато обвиняване. Той самият също е превозен към болница след случая. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР