От днес Саудитска Арабия вече разрешава използването на интернет за

...
От днес Саудитска Арабия вече разрешава използването на интернет за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия вдигна забраната за интернет обаждания и разгневи телекомите

От през днешния ден Саудитска Арабия към този момент позволява потреблението на интернет за позвънявания и изпращане на известия. Забраната, която бе в действие дълги години, най-накрая бе отстранена от Комисията по връзки и осведомителни технологии в страната.

Според управляващите, това знаменателно решение има за цел да отвори път за повече онлайн бизнес в консервативната близкоизточна страна.

И до момента в който компании като Skype, WhatsApp и Snapchat ликуват, локалните телекоми се притесняват, че монополът им върху връзките в кралството ще бъде разрушен. Трите мобилни оператора (Saudi Telecom Co, Mobily и Zain) досега бяха единствените снабдители на интернационалните телефонни и съобщителни услуги.

Забраната бе въведена през 2013 година, когато Саудитска Арабия реши, че възходящата известност на услуги като Skype, WhatsApp и други е опасност за сигурността на информационните протоколи. Тези външни приложения не могат да бъдат следени от управляващите на известната с цензурата си страна и по тази причина потреблението им бе неразрешено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР