От днес изплащат пенсиите за юни, съобщават от НОИ.Изплащането ще

...
От днес изплащат пенсиите за юни, съобщават от НОИ.Изплащането ще
Коментари Харесай

От днес изплащат пенсиите за юни

От през днешния ден изплащат пенсиите за юни, оповестяват от Национален осигурителен институт.

Изплащането ще се прави по общоприетия график посредством пощенските станции  – от 7 юни (сряда) до 20 юни (вторник). Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени също през днешния ден на 7 юни 2023 година

На интернет страницата на Национален осигурителен институт действа нова електронна услуга, обвързвана с правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването им.

Чрез  " Справка за получени данни от Министерство на здравеопазването/РЗИ по Закона за здравето/ПЗР на ЗИД на Закона за хората с увреждания “ пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза. Ако лицата, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване. Електронната услуга е налична през рубрика " Е-услуги и информации “/ " Справки “/ " Справки по ЕГН и ПИК на Национален осигурителен институт “/ " В услуга на пенсионера “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР