От днес Гърция анулира зелените сертификати на 300 000 граждани,

...
От днес Гърция анулира зелените сертификати на 300 000 граждани,
Коментари Харесай

Ваксинирани и преболедували ще влизат в Гърция без тест

От през днешния ден Гърция анулира зелените документи на 300 000 жители, които не са сложили бустерна доза в избрания период. Между тях и доста българи, които живеят в южната ни съседка.

Гражданите губят документа си и се смятат за неимунизирани, в случай че не са създали бустер дозата, седем месеца след втората доза или след три месеца, в случай че са имали еднократна ваксина, или са били заболели и също са минали три месеца от този момент.

Анулирането на документите значи неспособност за влизане на закрити места за забавление и отдих, а държавните чиновници ще би трябвало да преминат тест, който сами ще си заплащат, преди да отидат на работа.

За всички жители имунизирани в чужбина бе отворена специфична платформа, където жителите, които имат гръцка АМКА (здравен номер) и са имунизирани в чужбина, би трябвало да заявяват документа си в КЕП (център за обслужване на граждани). Разпоредбата визира доста български жители имунизирани в България.

От през днешния ден отпада пробата за влизане в Гърция на имунизирани пасажери и туристи. За неимунизираните жители остава в действие показване на тест при прекосяване на граница.

Решението на Министерството на здравеопазването за унищожаване на задължението за осъществяване на проби на жители с настоящ европейски Covid документ бе признато като стъпка за усилване на туристическите потоци към страната. Решението улеснява евентуалните гости да възнамеряват пътуването си до Гърция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР