От днес до 8 март папа Франциск е на апостолическа

...
От днес до 8 март папа Франциск е на апостолическа
Коментари Харесай

Папата посещава символични места в Ирак

От през днешния ден до 8 март папа Франциск е на апостолическа аудиенция в Ирак, първата му в тази страна, откогато той оглави Римокатолическата черква.

Програмата на папата е натоварена и включва посещаване на някои алегорични места.

За през днешния ден е планувана среща на Франциск с локалните управляващи в президентския замък в Багдад. После той ще произнесе тирада по време на среща с духовни лица в католическата катедрала " Света Дева Мария Застъпница " в централния квартал " Карада " на иракската столица.Там на 31 октомври 2010 година джихадисти от Ал Кайда направиха най-кървавото нахлуване против християни в Ирак, като убиха 44 богомолци, двама свещеници и 7 членове на силите за сигурност.

В събота папата ще пътува за Наджаф, на 150 километра южно от Багдад. Градът е едно от светите места за шиитите, тъй като в него се намира мавзолеят на имам Али, шурей на пророка Мохамед и създател на шиитския клон на исляма. В Наджаф папата ще се срещне с великия аятолах Али Систани, най-висшия свещеник за множеството шиити в Ирак и считан за подобен и от доста шиити по света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР