От десетилетия знаем, че преходът от изкопаеми горива към чиста

...
От десетилетия знаем, че преходът от изкопаеми горива към чиста
Коментари Харесай

Заради изменението на климата, светът ще плати 23 трилиона долара до 2050 г.

От десетилетия знаем, че преходът от изкопаеми горива към чиста сила е от значително значение за здравето на нашата планета и на бъдещите генерации. Въпреки това обаче, наподобява не се прави задоволително и преходът е муден и даже противоречив, написа Oilrpice.

Промяната ще коства освен доста време и старания, само че и вложения. Погрешно е обаче да се мисли, че преходът към чиста сила ще бъде скъпо начинание. Всъщност това е единственият проект, който има някакъв стопански смисъл в средносрочен или дълготраен аспект.

Застрахователният колос Swiss Re пресмята, че изменението на климата може да коства на международната стопанска система 23 трилиона $ до 2050 година

Нов отчет от Оксфордския университет открива, че прекосяването от изкопаеми горива към възобновима сила може да спести на света цели $12 трилиона щатски $ единствено до 2050 година От години учените оповестяват, че революцията в интерес на възобновими енергийни източници ще спести доста, поради опустошителните резултати от изменението на климата. Тази сума нараства от ден на ден и повече, защото цената на технологиите за възобновима сила продължава да пада.

Само цената на слънчевата сила е паднала с 80% от 2010 година насам, а като цяло възобновимите енергийни източници са били най-евтиният източник на сила в света през 2020 година Всъщност цената на възобновимите енергийни източници непрестанно пада и то повече, в сравнение с предвиждат специалистите.

В бъдеще чистата сила ще продължи да бъде най-евтиният вид, без значение дали вземате поради външните фактори за околната среда или не.

Анализ на Службата за ръководство и бюджет на Съединените щати пресмята, че изменението на климата може да коства 2 трилиона $ всяка година единствено на Съединените щати до края на века.

Според отчета федералното държавно управление " може да похарчи още 25 до 128 милиарда $ всяка година като помощ при крайбрежни бедствия, застраховка против наводнения и застраховка на годишна продукция.

Администрацията на Байдън даде обещание федералното държавно управление да покрие 100% от разноските за разчистване в Пуерто Рико, откакто урагана Фиона връхлетя.

Тези, провокирани от климата рецесии, занапред ще стават по-чести, по-мощни и по-скъпи. Докладът на Оксфорд акцентира обстоятелството, че освен би трябвало да се стремим към декарбонизацията, само че би трябвало да действаме бързо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР