От Демократична България-Варна поискаха закриването на пет общински комисии поради

...
От Демократична България-Варна поискаха закриването на пет общински комисии поради
Коментари Харесай

От ДБ-Варна искат закриване на пет общински комисии

От " Демократична България " -Варна желаеха закриването на пет общински комисии заради липса на активност, оповестиха от Демократична България.

Общинските съветници от " Демократична България " във Варна внесоха искане до ръководителя на съвета Тодор Балабанов за закриването на пет от непрекъснатите общински комисии заради липса на активност.

Според претекстовете, посочени в настояването, въпросните комисии не са изпълнили даже минимума от четири съвещания, заложен в Правилника на Общински съвет - Варна през миналата година.
 Варна с координационен щаб поради рецесията в Украйна
Варна с координационен щаб поради рецесията в Украйна

Негова активност ще бъде обвързвана с подготовката за банкет на бежанци на територията на района

Две от комисиите, " Обществен ред и сигурност " и " Туризъм, търговия и рекламна активност " не са се събирали нито един път, комисиите " Европейски въпроси и интернационално съдействие " и " Транспорт " са работили два пъти. С най-вече съвещания, само че под минимума от четири, е комисията " Благоустройство и комунални действия ", която е заседавала три пъти през 2021 година

Въпросът за извършване на Правилника е поставян един път през 2020 година, и още един път през 2021 г . Те показват мнение, че нарушаването на Правилника по този метод води до мощно принизено качество на работата на Общински съвет-Варна.

С този акт " Демократична България " - Варна желае да покаже на варненци, че актуалният общински съвет извършва ролята на фасаден орган на администрацията на кмета, без действителна активност, нещо, за което жителите на морската столица не са дали своят вот.
 Смениха регионалния шеф на Варна
Смениха регионалния шеф на Варна

Новият регионален шеф е Благомир Коцев, с богат опит в ръководството на кораби, ресторантьорството и хотелиерството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР