От Делта варианта на коронавируса боледуват по-често младите хора. Това

...
От Делта варианта на коронавируса боледуват по-често младите хора. Това
Коментари Харесай

Експерт бие аларма! Делта вариантът удря младите

От Делта разновидността на ковид боледуват по-често младежите. Това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS доцент Иван Иванов, микробиолог към Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Все още не може да се каже дали този вид ще бъде мощно публикуван у нас, само че би трябвало да се чака импорт на вирус по време на туристическия сезон, добави специалистът.

Европейската организация по медикаментите разгласи, че две сложени дози от имунизациите защищават от " Делта " разновидността на COVID-19. В България обаче темповете на имунизация осезаемо понижиха. От служебното държавно управление намерено заговориха за възможна нова вълна при започване на есента.

" В момента сме в временен интервал, рано е да се приказва за последваща вълна, само че в някои страни се вижда понижаване на заразяване с " Делта " разновидността на вируса ", сподели доцент Иванов и добави, че при " Делта " разновидността се чака по-леко преболедуване, а имунизациите са изцяло ефикасни и ще бъдат такива отсега нататък.

Според него намаляването на случаите у нас се дължи на по-малко скупчване на хората на едно място, а и отношението се е трансформирало към самата болест.

" Преболедувалите е изцяло допустимо да се разболеят още веднъж, както с " Делта ", по този начин и с други разновидности ", уточни още микробиологът.

Доц. Иван Иванов бе безапелационен, че сега ограниченията са съответни и няма потребност да се стягат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР