От декември до днес Русия е загубила над 20 хиляди

...
От декември до днес Русия е загубила над 20 хиляди
Коментари Харесай

САЩ: Русия е загубила над 20 хиляди войници край Бахмут

От декември до през днешния ден Русия е изгубила над 20 хиляди бойци в борбата за Бахмут. Изчисленията са на американските секрети служби. Половината от убитите са бойци на частната войска Вагнер, заяви представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби. Според него множеството от тях са съветски пандизчии, които са били изпратени на война без задоволителна бойна подготовка. 

Около 80 хиляди са ранени

Броят на съветските бойци, ранени през този интервал, се прави оценка на към 80 000 души, сподели още Кърби, базирайки се на информация от американското разузнаване. Информацията на Съединени американски щати не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

Кърби не споделени данни за жертвите от украинска страна. Киев би трябвало самичък да реши дали да даде информация за починалите и ранените бойци, добави той. 

Опитът на Русия за атака в Донбас, главно посредством Бахмут, претърпя неуспех, счита Кърби. " Русия не съумя да завладее в действителност стратегически значима територия. " По този метод Русия заплаща " извънредно висока цена ". От месеци съветските елементи и украинската войска водят яростни боеве за източния украински град Бахмут.

Лондон: Русия не разполага с задоволително муниции

Британското разузнаване заяви, че Русия не разполага с задоволително муниции, с цел да реализира съдбоносен прогрес в офанзивата в Украйна. Според министерството на защитата в Лондон Москва отдава първостепенно значение на укрепването на отбранителната си индустрия, само че тя продължава да не съумява да задоволи потребностите на военните. 

В същото време министър на защитата на Украйна Олексий Резников разгласи, че подготовката за контраофанзива е във финалната си фаза. Генералният щаб, главнокомандващият и неговият екип ще решат по какъв начин, къде и по кое време да стартират контранастъплението, съобразено с развиването на събитията, изясни министърът.

***

Вижте и това видео:

Да гледаш гибелта в очите: в окопите и лечебните заведения на Бахмут

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР