От държавното обвинение съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е

...
От държавното обвинение съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е
Коментари Харесай

ДОСТ отрече да е финансирана от резследвана фондация

От държавното обвиняване оповестиха, че основният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Окръжния съд в Кърджали иск за преустановяване активността на сдружението „ Асоциация Бату платформ “, което нелегално осигурило финансиране на партията на Лютви Местан.

Според формалното известие следствието е открило, че на 14.03.2017 година фондацията е получила превод от 100 000 евро от TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI , без данни за субекта на преведената сума. Със същите средства били закупени хранителни артикули, разпределени в обособени пакети на обща стойност от по 30 лв., и раздадени на мюсюлманското население в 15 града.
Цацаров упорства пред съда, че е нарушаване на Конституцията да се склоняват български жители да гласоподават посредством средства, получени анонимно от друга страна.

В отговор от пресцентъра на ДОСТ обявиха, че нямат никакви връзки с „ Асоциация Бату платформ “.

"Единствените хранителни артикули, чието разпределяне бе спряно от полицията в Кърджали по време на предизборната акция, са закупени със средства на Политическа партия ДОСТ на стойност 8431,20 лв. , според съответно издадена фактура № 0000000001/04.03.2017, снабдител ЛУКС 87 ЕООД – Кърджали (вижте в галерията).

Ако въпросната фондация е имала някаква активност в България, то тази активност няма отношение към партия ДОСТ. Партия ДОСТ не е имала в никакъв случай никакви връзки с каквато и да е фондация, включително и въпросната „ Асоциация Бату платформ “ - обект на прокурорското следствие, видно от известието на Прокуратурата ", се споделя още в известието на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР