От Държавния департамент заявиха, че Съединените щати не насърчават украински

...
От Държавния департамент заявиха, че Съединените щати не насърчават украински
Коментари Харесай

САЩ се кара на Зеленски: Не пускайте дронове в Русия!

От Държавния департамент обявиха, че Съединените щати не предизвикват украински набези на интернационално приетата територия на Русия.

От Украйна зависи да реши по какъв начин да се пази от съветската инвазия, която стартира през февруари предходната година, сподели представител на Държавния департамент. Той добави, че Русия би могла да постави завършек на войната когато и да е, като се изтегли от Украйна.

По-рано от съветското министерство на защитата оповестиха, че един украински дрон се е разрушил в строяща се постройка в Москва - Сити, а други два са били свалени от противовъздушната защита покрай столицата. Няма потърпевши хора при офанзивата, предаде БНР. 

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на европейските сътрудници за военната поддръжка и помощта за възобновяване на страната му. Дания и Нидерландия дадоха обещание да дават на Украйна изтребители Ф-16, за които тя от дълго време упорства.

През последните дни Зеленски посети тези страни, както и Швеция и Гърция, където беседва с няколко държавни и държавни ръководители от Балканския район, в това число с българския министър председател Николай Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР