От дълго време Apple получава критики за манията си да

...
От дълго време Apple получава критики за манията си да
Коментари Харесай

Apple: Губим пари от поправки, въпреки че струват на клиентите ни цяло състояние

От дълго време Apple получава рецензии за манията си да управлява клиентите и какво могат да вършат те с продуктите на компанията. Най-силната рецензия се отнася до доста скъпите поправки на всичко – от iPhone до MacBook.

Сега разбираме, че компанията е показала пред Конгреса на Съединени американски щати доста забавна информация. Въпреки, че поправките костват двойно и тройно по отношение на това, което взимат другите сервизи, Apple записва загуби от бизнеса си за поправки.

От подкомитета на правосъдната власт на Камарата молят представителите на компанията да разпознават приходите си от това перо на активност, предават The Register.

„ За всяка година от 2009-та насам, разноските по предложение на ремонтни услуги надвишават приходите, които генерираме. “,бива отговорът.

Да, промяната на екран за 329 $, промяната на батерия за 80 $ и всичко останало, не разрешават на Apple да записва облага. Странно, нали?
Истината е, че от Купертино боравят доста ловко със счетоводните практики
Всичко стартира от AppleCare удължаването на гаранцията. По принцип получаваш 1 година при покупката на артикул. Ако искаш по-изгодни цени за ремонт, след тази година би трябвало да си платиш за повече гаранция. Цената на услугата е сред $29 и $199 $ за удължение сред 1 и 3 години, съгласно продукта. И макар тази гаранция, ще би трябвало да доплащаш сред $99 и $249 $ за ремонт.
Кой естествен би си платил това?
Истината е, че в случай че нямаш гаранция, едно посещаване на магазина може да коства повече от нея. В някои случаи в Съединени американски щати, поправката може да се таксува на час – сред $45 и $140. За промяна на хард диск на MacBook можеш да получиш закрепена оферта от $450.

Казваш си, че е по-добре да отидеш в различен сервиз. Да, само че Apple от години лимитира броя на сервизите, които са оторизирани да поправят устройствата им. Това е за изкуствено завишаване на цените. Постоянно се работи по въпроса с демотивацията на потребителите да употребяват сервизи на трети лица.
Именно поради тази процедура и недоволството, което тя провокира, стигаме до чуването пред Конгреса
Резултатът е муден и деликатно следен развой по уголемение на листата с утвърдени от Apple сервизи. Но даже в този момент в Съединени американски щати, сервизите би трябвало да изпратят чиновниците си на специфичен курс за корекция на Apple артикули, преди да получат позволението. От „ Ябълката “ са се погрижили да има доста благоприятни условия за надзор на избора по веригата – по-време на курса, оценяване в следствие, премерване на утвърждението и прочие.

От Apple упорстват, че от този надзор има потребност, защото технологията им е супер комплицирана и единствено експерти и високо подготвени техници могат да се оправят с нея.

„ Целта ни е да реализираме безвреден ремонт, на който нашите клиенти да могат да разчитат. Без значение дали е осъществен от Apple или оторизиран сервиз. Инвестирали сме доста време и пари в продуктите ни, с цел да бъдат лесни за потребление от потребителите. Те въпреки всичко остават комплицирани и доста механически машини. “, не престават от компанията.

Неоторизираните поправки може да не съблюдават процедурите за сигурност и корекция. Това може да докара до погрешно действие, проблеми с качеството и проблеми със сигурността. Неправилното слагане на винтчетата и кожусите оставя хлабави съставни елементи. Те могат да наранят други елементи, като батерията да вземем за пример, което да докара до прегряване и случай, не престават от Apple.
И макар всички тези пояснения – достоверни или не – по какъв начин се стига до финансовата загуба?
Компанията счита високите цени, които клиентите е трябвало да платят, в случай че не са удължили гаранцията си. Ако един клиент заплати $199 за AppleCare+ на своя iPhone XS Max и в следствие екранът му е сменен за $29, вместо за $329, Apple счита, че е на загуба от $101.

Това несъмнено тотално пренебрегва обстоятелството, че действително разноските на Apple не са по никакъв начин покрай $329 $. Няма по какъв начин да знаем какъв брой тъкмо коства подмяната на екрана на упоменатия телефон, от Apple добре пазят информацията в загадка. Очевиден факт обаче е, че това е един от лостовете на компанията да печели пари от хората, като в това време се изкарва на загуба.
Има и още един забавен въпрос, с още по-интересен отговор от страна на Apple
Въпрос: Отбелязвате, че 84% от приложеният в App Store не носят никакви доходи за компанията. Моля обяснете по какъв начин Apple избира останалите 16%, които споделят приходите си?

Отговор: Разработчиците, а не Apple, вземат решение дали приложението им да коства пари. Ако то е гратис, потребителите не заплащат нищо, надлежно не получаваме нищо. Монетизацията на приложенията с реклами води до 100% доходи за разработчиците, само че не и за нас. Ние взимаме комисионна единствено, когато разработчикът таксува пари за доставката на даденото приложение или услуга до устройствата.

Всичко наподобява обикновено, само че въпреки всичко подбора на думите „ Не вършим пари от 84 % от приложенията “ звучи повече в интерес на Apple от колкото „ взимаме 20% от всичко, което платените приложения изкарат на платформата ни посредством такса за изтегляне “.

Последното несъмнено е цялостно право на компанията, само че се вижда сериозна наклонност в представянето на приходите, която някои политици и анализатори смятат като опит за операция на регулаторите и крайните консуматори.
Как оценявате рецензиите против Apple по този въпрос – заслужени ли са, или не?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР