От БСП ще положат усилия актуализацията на бюджета да бъде

...
От БСП ще положат усилия актуализацията на бюджета да бъде
Коментари Харесай

И БСП търси дузината със златен пръст

От Българска социалистическа партия ще положат старания актуализацията на бюджета да бъде призната. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в студиото на „ Здравей, България ”.

„ Ние ще поставим старания тя да се одобри. Ще създадем всичко допустимо да намерим тези нужни рационални народни представители и да им разбираем за какво това би трябвало да се случи ”, сподели още той.

По думите му никой не е очаквал Слави Трифонов да изтегли министрите си. „ Това са непредвидими хора, които както през вчерашния ден не поддържаха бюджета, в пленарна зала може да единомислещо да го поддържат ”, разяснява депутатът.

„ Важно е обществото какво ще разбере и по какъв начин те ще защитят своята позиция пред жителите – че ще ги оставят без помощи, без обществени заплащания, а бизнеса без поддръжка и излизайки от подобен парламент на какво се надяват в идващия ”, добави той.

„ Няма потребност и от избор на доверие. Конфигурацията в Народното събрание е ясна. В едната имагинерна коалиция са 115-120, а другата са 110-115 души ”, уточни Свиленски.

Депутатът означи, че е значимо и да не се не помнят дадените предизборни обещания. „ Аз съм споделил, че влизам в Народното събрание, с цел да трансформира модела ГЕРБ и в този момент няма по какъв начин партията, която съставлявам, единствено след 6 месеца да каже, че той е доста прекрасен и дайте да ги върнем. Това са го споделили и другите партии. Хайде да забележим по какъв начин ще си излъжат гласоподавателите. Те са лъгани 30 години, може отново да са ”, сподели той.

„ В Конституцията ясно е записано – когато не може да се избере държавно управление и не може да се одобри бюджет, парламентарната рулетка се върти и по-късно се отива на избори. Това е неизбежно. Въпросът е какво Българска социалистическа партия ще се опита да направи ”, сподели още Георги Свиленски.

Според него в сегашната ситуация правителството би трябвало да реши дали ще може да ръководи страната. „ Мисля, че ще му е мъчно и че мъчно ще отговори на упованията на българските жители. В рамките на този парламент е невероятно да се случи друга настройка на база разграничителните линии, които има и на база декларираните до момента позиции. Случи ли се това – ще значи, че някой ще излъже своите гласоподаватели ”, безапелационен е той.

И добави: „ Със сигурност, в случай че се стигне до вид парламентарната
рулетка да се завърти още веднъж, ще поставим старания, както и с новия мандат, който ще бъде връчен на Политическа партия, по този начин и по-късно. Не знаем третият мандат на кого ще бъде връчен, президентът избира ”.

„ Чува се, че някой си мисли или приготвя някаква нова четворна коалиция, само че опитът ми в Народното събрание демонстрира, че и със 130 депутати даже мъчно се ръководи. За да действа Народното събрание, с цел да може да създава законодателство, с цел да действат комисиите, с цел да се прави и интернационалната активност, трябват устойчиво болшинство от повече от 121 депутати, което беше проблем и на до момента настоящата коалиция ”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Сега народните представители и обществото би трябвало да изберат по кой път желае да тръгне страната - предварителни избори или да се откри отговорно болшинство, което да поддържа бюджета ”, счита той.

И съобщи, че е останал сюрпризиран от вчерашното гласоподаване на Има Такъв Народ. „ Те споделиха, че ще поддържат антикризисните ограничения. В тази актуализация те са на 99% и в един миг виждаме, че те не ги поддържат. Това ще бъде за повторно, в който Има Такъв Народ ще излъжат българския народ и българските пенсионери. Миналата година, когато мина Законът за ДОО и когато трябваше да бъде гледан бюджета на второ четене, те отхвърлиха да го внесат ”, сподели Свиленски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР