От Белия дом потвърдиха официално, че американският президент Доналд Тръмп

...
От Белия дом потвърдиха официално, че американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Макрон - първият чуждестранен президент на държавно посещение в САЩ

От Белия дом потвърдиха публично, че американският президент Доналд Тръмп е поканил френския президент Еманюел Макрон на държавно посещаване в страната си. Това е първата сходна покана, която Тръмп насочва към различен международен водач, откогато заема президентския пост, отбелязва ДПА.

Новината бе оповестена през днешния ден от говорителката на Белия дом Сара Сандърс ден, откакто " Ройтерс " оповестиха първи за визитата, базирайки се на свои източници от Белия дом. За момента обаче остава незнайна датата на визитата. По предварителна информация то ще се състои в края на април, само че това не е към момента конкретизирано.

По традиция държавното посещаване включва церемониален параден салют от 21 артилерийски залпа, формален прием и други особено проведени за задачата събития.

Както БГНЕС напомня, поканата на Тръмп идва 6 месеца, откакто той към този момент участва на тържествените празнувания по случай Деня на Бастилята - националния празник на Франция по покана на френския държавен глава. Тогава Макрон застана един до друг до него, до момента в който следиха военния церемониал по случай 100-годишнината от решението на Съединени американски щати да се включи на страната на Франция в Първата международна война.

ДПА пък акцентира, че до момента Тръмп се отнасяше надменно към концепцията за образуване на държавни визити и вечери. Той даже отхвърли значимостта им по времето на предизборната си акция, визирайки съответно поканата на предшественика си Барак Обама към китайския президент Си Дзинпин година по-рано.

" Не бих провел държавна вечеря за Си. По-скоро ще му купя един хамбургер от " Макдоналдс " и ще му кажа да се захваща за работа ", сподели тогава Тръмп. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР