От Българския лекарски съюз (БЛС) сезираха Прокуратурата и настояват за

...
От Българския лекарски съюз (БЛС) сезираха Прокуратурата и настояват за
Коментари Харесай

От БЛС искат незабавни действия от прокуратурата за агресия срещу лекар в Ново село, Русенско

От Българския лекарски съюз (БЛС) сезираха Прокуратурата и упорстват за незабавни дейности от страна на способените органи поради упражнената вербална и физическа експанзия против доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско . Информацията е от Съюза.

От клипове, оповестени в обществени мрежи, се вижда по какъв начин двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия доктор, стартират да го снимат, задавайки му въпроси и в наличието на здравната сестра се стига до физическа експанзия , съпроводена от непрекъсната вербална офанзива и отвод да изоставен кабинета.

От здравното съсловие са безапелационни, че няма да търпят лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата. От Лекарския съюз упорстват законът да бъде прибавен с цялата му суровост.

Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на здравно лице са неприемливи, се споделя в мнението им.

Подобна експанзия е грозна, унизителна, извънредно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и упорства за бързи дейности от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата отбрана на доктор Ивайло Иванов, както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение.

Те дават телефон 02/ 9 07 07 07, където могат да бъдат подавани сигнали за упражнена експанзия над лекари и експерти по здравни грижи. Те ще бъдат неотложно излъчени до Главния прокурор, според подписаното съглашение сред БЛС, Министерство на здравеопазването и Прокуратура на Република България .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР