От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за промяна

...
От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за промяна
Коментари Харесай

Хотелиерите искат да се облекчи влизането в страната

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорстват за смяна и облекчение на ограниченията, свързани с Ковид-19, за влизане в страната, както това към този момент вършат директните съперници на България - Турция и Гърция, оповестиха от Асоциацията.

В южната ни съседка туристите, идващи по суша, влизат без нуждата да дават документ за имунизация, PCR или антигенен тест. Този режим следва да влезе в действие и за туристите, преминаващи граничните пунктове на летищата в Турция. Гърция също възнамерява унищожаване на рестриктивните мерки, свързани с Ковид-19, най-малко за летния си сезон. Цяла Европа също облекчава противопандемичните ограничения за прекосяване на границите, показват от браншовата организация.

От БХРА акцентират, че в конкурентните ни дестинации страната субсидира освен идващите полети с проведени туристи, само че и дава съществени компенсации, които са разрешили на бизнеса да оцелее и да се запази. Сега това разрешава на съперниците да дават доста преференциални пакети, както е и в Турция, където се дават съществени държавни дотации, допълват от Асоциацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР